
Investing.com — İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Salı günü İngiliz hükümetinin borçlanma maliyetlerindeki artışın uluslararası düzeyde gözlemlenen benzer yükselişlerle uyumlu olduğunu belirtti.
Bailey, parlamentonun Hazine Komitesi ile yaptığı oturumda şöyle konuştu: “Şu anda getiri eğrilerinde bir dikleşme görüyoruz.”
Bailey, bu trendin sadece Birleşik Krallık’a özgü olmadığını vurguladı. Bailey şunları söyledi: “Bu hiçbir şekilde sadece bu ülkeye özgü değil. Aslında, bu ülkedeki model diğer piyasalarda gördüklerimizle hiçbir şekilde uyumsuz değil ve bazı diğer piyasalarda daha dik artışlar gördük.”
Bailey’e göre, artan borçlanma maliyetleri, ticaret politikası kararlarının küresel ticaret üzerindeki etkileri ve mali politikaya ilişkin belirsizlikten kaynaklanıyor.
Bu arada, başkanın açıklamaları, ABD Başkanı Donald Trump’ın çeşitli ithal mallara gümrük vergisi uygulaması ortamında geldi. Trump ayrıca, analistlerin ABD kamu borcunu artıracağını öngördüğü vergi indirimleri için Kongre’den onay aldı.
Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.
DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN