Antalya’nın Manavgat ilçesinde otel deposu ve çeşitli yerlerden kablo çalan şüpheliler Alanya’da yakalandı. Şüpheliler K. Ö. ve M. Ş. tutuklandı
Manavgat’ın Kısalar Mahallesi’nde bulunan bir otele ait şantiye alanı içerisindeki depodan elektrik kabloları kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Haber verilmesi üzerine olayla ilgili olarak Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından araştırma başlatıldı. Çevrede bulunan güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelilerin kullandığı aracı tespit etti. Aracın Alanya istikametine gittiğini belirleyen JASAT ekipleri yaptıkları takip sonucundan aracı Alanya’nın Konaklı Mahallesi’nde bir sokakta kıstırarak yakaladı.
KABLOLAR ARAÇTA YAKALANDI
Araçta bulunan K. Ö. ve M. Ş. gözaltına alınırken, yapılan aramada otelden çalınan kablolarla birlikte bir çok kablo ele geçirildi. Şüpheliler verdikleri ifadede Manavgat’ın Sorgun Mahallesi Titreyengöl mevkiinde elektrik direklerden ve Manavgat Belediyesine ait Çamlık plajında bulunan kulübeden kesip aldıklarını itiraf etti. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen K. Ö. ve M. Ş. tutuklandı.
ÇALINTI MOTOSİKLETLE HIRSIZLIK
Öte yandan, Manavgat’ın Çenger Mahallesi’nde bir vatandaş bahçesinde bulunan sulama ünitesinin elektrik kablolarını çalındı. Şikayet üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri, olayla ilgili İ.Ş. ve M.C.’yi çaldıkları malzemelerle birlikte yakaladı. Ele geçirilen malzemeler sahiplerine teslim edilirken, şüphelilerin olay sırasında kullandıkları motosikletin 2016 yılında Evrenseki Mahallesi’nden çalındığı tespit edildi. Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.