
Foreks – Venezuelalı işletmeler, Nicolás Maduro yönetiminin petrolün ötesinde ihracatı çeşitlendirmek ve Türkiye ile ticaret bağlarını güçlendirmek için çabaladığı bir dönemde, İstanbul’da düzenlenen “Made in Venezuela 2025” ticaret fuarı kapsamında 30 milyon dolar değerinde ihracat anlaşmaları imzaladı.
Venezuela Balıkçılık ve Su Ürünleri Bakan Yardımcısı José Gregorio Briceño tarafından duyurulan anlaşmalar, Caracas’ın gelecekteki ticaret akışlarına önemli bir katkıda bulunmasının beklendiği ülkenin balıkçılık ve su ürünleri sektöründen firmaları içeriyor.
Briceño, etkinliğe uluslararası pazarlara güçlü bir şekilde odaklanan 20 Venezuela şirketinin katıldığını söyledi.
Sözleşmelerin yanı sıra, daha geniş bölgedeki Türk mevkidaşları ve yatırımcılarla yapılan iş toplantılarının ardından yedi niyet mektubu imzalandı.
Bakan, balıkçılık sektörünün Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenen 3 milyar dolarlık karşılıklı ticaret hedefinin kendi taraflarındaki %20’sini karşıladığını vurguladı.