DOLAR 42,8458 % 0
EURO 50,9195 % 0.01
STERLIN 58,4516 % 0.08
FRANG 54,4316 % 0.02
ALTIN 6.170,05 % -0,01
BITCOIN 87.529,22 0.792

Fed yöneticileri Trump’ın baskısı altında Powell’a karşı çıkabilir – WSJ’nin Timiraos’u

Fed yöneticileri Trump’ın baskısı altında Powell’a karşı çıkabilir – WSJ’nin Timiraos’u

Yayınlanma Tarihi : Google News

Investing.com — ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu haftaki politika toplantısında yöneticiler arasında nadir görülen bir bölünmüş oylama yaşanabilir. Wall Street Journal’da Nick Timiraos tarafından yazılan bir rapora göre, Başkan Donald Trump tarafından atanan en az iki üyenin karşı oy kullanması bekleniyor.

Rapora göre, Yöneticiler Christopher Waller ve Michelle Bowman, Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz oranlarını sabit tutma kararına karşı çıkabilir. Eğer her ikisi de muhalefet ederse, bu 1993’ten bu yana ilk kez birden fazla Fed yöneticisinin aynı toplantıda başkana karşı oy kullanması anlamına gelecek.

Muhalif oylar 1980’lerde Paul Volcker döneminde yaygındı ancak Fed’in uzlaşmaya dayalı politika yapımını benimsemesiyle azaldı. Trump’ın etkisiyle kurumu yeniden şekillendirmesiyle bu dönem artık sona eriyor olabilir.

Olası muhalefet, Başkan Donald Trump’ın Powell’a yönelik eleştirilerini yoğunlaştırdığı ve faiz indirimlerini desteklediği bir döneme denk geliyor. Trump’ın atadığı Bowman ve Waller, daha önce de faiz indirimlerini savunmuşlardı.

Fed’in en üst düzey bankacılık düzenleyicisi olan Bowman, geçen Eylül ayında yöneticilerin 19 yıllık sessizliğini bozarak daha derin faiz indirimlerine karşı çıkmıştı. Gevşeme politikasının güçlü bir savunucusu olan Waller ise, olası muhalefeti politik bir gösteri yerine ilkeli bir duruş olarak tanımladı. Her ikisi de gelecek Mayıs ayında görevi sona erecek olan Powell’ın yerini alabilecek adaylar olarak görülüyor.

Ayrıca “Fed fısıltıcısı” olarak da bilinen Timiraos, uzlaşma sağlama konusunda ünlü olan Powell’ın şimdiye kadarki en zorlu testlerinden biriyle karşı karşıya olduğunu yazdı.

Muhalif Fed yetkililerinin etkilerini kaybetme riski bulunuyor. Çünkü çoğunluğa karşı oy kullanmak, onları toplantı sonrası politika mesajını şekillendirmekten dışlayabilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
    42,8350 42,8458 % 0
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
    50,3849 50,9195 % 0.01
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
    57,7109 58,4516 % 0.08
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    54,3094 54,4316 % 0.02
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    31,3053 31,3452 % -0.01
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    9.870,60 10.088,03 % -0,01
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    6.169,13 6.170,05 % -0,01
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM
    87.529,22 0.792

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış