
Investing.com — Bank of America Securities’e göre, uzun vadeli trend takipçileri yılın ilk yarısında zorlu bir dönem geçirdi ancak şimdi ABD hisselerini yeniden satın alıyorlar.
SG CTA göstergesi, Haziran ayında %0,93’lük bir kazançla dört aylık düşüş serisini sonlandırdı. Buna rağmen, trend takipçilerinin yılın ilk yarısında göstergenin %7,6 düşmesiyle hala zararda olduğu tahmin ediliyor.
CTA’lar (emtia ticaret danışmanları) yılın büyük bölümünde kısa vadeli ABD doları ve uzun vadeli altın pozisyonlarından destek görmüş olsa da, hisse senedi, tahvil ve petrol dalgalanmaları trend takip eden topluluk için zorluklar yarattı.
Amerikan bankasının modeline göre, kısa vadeli trend takipçileri halihazırda S&P 500, Nasdaq 100, Russell 2000 ve Nikkei 225’te önemli uzun pozisyonlara sahip. Orta ve uzun vadeli modeller ise daha küçük uzun pozisyonlarla veya Russell 2000 örneğinde olduğu gibi kısa pozisyonlarla geride kalıyor.
Bank of America Securities analistleri 3 Temmuz tarihli notlarında şöyle dedi: “Ancak önümüzdeki hafta, bu orta ve uzun vadeli trend takipçilerinin bu piyasalarda alım yapması bekleniyor. Çoğu trend takipçisinin orta ile uzun vadeli model hızı aralığında olduğunu gösterdiğimiz için bu önemli olabilir.”
“Bu arada, modellerimiz CTA’ların önümüzdeki hafta biraz daralabilecek EURO STOXX 50 uzun pozisyonlarında fikir birliğine vardığını gösteriyor.”
Döviz piyasasında, ABD doları, Perşembe günü güçlü ABD istihdam raporuna tepki olarak yükselmesine rağmen bu hafta yeniden değer kaybetti.
BofA şunları söyledi: “Modelimiz, CTA’ların hala EUR, GBP, MXN ve CAD’ye karşı USD kısa pozisyonlarına sahip olduğunu gösteriyor. Diğer para birimlerinde, JPY ve AUD uzun pozisyonları daha az yoğun olup, bu haftaki USD’nin JPY karşısında güçlenmesinin ardından önümüzdeki hafta JPY satışı bekleniyor.”
Emtia konusunda, banka, önümüzdeki günlerde trend takipçilerinin petrol ve alüminyum vadeli işlemlerini satın alabileceğini belirtti. Her iki emtiada da pozisyonlar şu anda karışık durumda; kısa vadeli trend takipçileri daha fazla uzun pozisyonda iken, uzun vadeli trend takipçileri kısa pozisyonda bulunuyor.
Bu haftaki ABD getirilerindeki artışa rağmen, CTA’ların önümüzdeki günlerde 10 yıllık ve 30 yıllık Hazine vadeli işlemlerini satın alması öngörülüyor. Bununla birlikte banka, Bund vadeli işlemlerinde satış bekliyor.
Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.