
Investing.com — ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Perşembe günü Ford Motor (NYSE:F)’un ikinci çeyrekte tarifelerden kaynaklanan 800 milyon dolarlık mali kaybının önemini azalttı. Bessent, bu durumun otomobil üreticisinin belirli üretim tercihlerinden kaynaklandığını belirtti.
CNBC’ye verdiği röportajda konuşan Bessent, Ford’un tarife etkisini şirketin popüler kamyonet serisinde alüminyum kullanmasına bağladı.
Bessent şöyle dedi: “Ford ile ilgili çok sayıda özel durum vardı. Ford F-150, 250 – büyük kamyonet serileri – diğer araçlardan farklı olarak çelik yerine alüminyumdan yapılıyor. Bu nedenle alüminyum tarifeleri onları daha sert etkilemiş olabilir.”
Hazine Bakanı, Ford’un durumunu bu malzeme seçimleri nedeniyle “muhtemelen kendine özgü” olarak nitelendirdi.
Bununla birlikte, Bessent ABD’nin metal tarifeleri konusunda Kanada ile müzakerelere girmeyi planladığını da açıkladı. Bu açıklama, Başkan Donald Trump’ın bu yaz başlarında alüminyum ithalat tarifelerini artırmasının ardından geldi.
Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.