DOLAR39,9726% 0.22
EURO47,1848% 0.24
STERLIN54,6365% 0.2
FRANG50,3560% 0.31
ALTIN4.268,55% -0,14
BITCOIN108.753,480.521

BlackRock, Aramco’ya Suudi gaz boru hattı hissesini geri satmayı görüşüyor – BBG

BlackRock, Aramco’ya Suudi gaz boru hattı hissesini geri satmayı görüşüyor – BBG

Yayınlanma Tarihi : Google News

Investing.com — BlackRock (NYSE:BLK), Suudi Aramco’nun doğal gaz boru hattı kiralama şirketindeki hissesini satma olasılığını araştırıyor. Bloomberg, Perşembe günü konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde bu bilgiyi paylaştı.

Habere göre, ABD’li varlık yöneticisi, Aramco (TADAWUL:2222) ile olası bir geri alım konusunda görüşmeler yürütüyor. Ancak görüşmeler henüz başlangıç aşamasında ve bir anlaşmayla sonuçlanmayabilir. Bloomberg’e göre, anlaşma sağlanamazsa BlackRock, varlık için alternatif seçenekleri değerlendirmeyi planlıyor.

Söz konusu hisse, 2021 yılına dayanıyor. O dönemde BlackRock liderliğindeki bir konsorsiyum, Aramco’nun gaz boru hatları üzerindeki kiralama haklarını elinde bulunduran şirketin %49’unu satın almak için 15,5 milyar dolar yatırım yapmıştı.

Bu anlaşma, o dönemde bölgedeki en büyük altyapı işlemlerinden biriydi. Aramco tarafından şirketin büyük küresel yatırımcıları çekme kabiliyetinin bir göstergesi olarak tanımlanmıştı.

Boru hattı varlığının milyarlarca dolar değerinde olduğu düşünülüyor. Olası bir geri satın alma, önceki stratejiden bir geri dönüş anlamına gelecek. Bu durum, Aramco’nun kritik enerji altyapısındaki sahipliğini artırmanın stratejik değerini yeniden gördüğünü gösteriyor.

Bu hamle, komşu Abu Dabi’deki son gelişmeleri de yansıtıyor. Orada egemen varlık fonu destekli firma Lunate, BlackRock ve KKR’nin ADNOC’un petrol boru hattı işindeki %40 hissesini satın almıştı. Bu yılın başlarında Lunate ayrıca Snam SpA’nın ADNOC’un gaz boru hattı birimindeki azınlık hissesini satın almayı kabul etmişti.

Aramco için yeni bir işlem hassas bir döneme denk geliyor. Şirketin borç seviyeleri yaklaşık üç yılın en yüksek noktasına ulaşmış durumda. CEO Amin Nasser, Mayıs ayında şirketin büyümeyi finanse etmek ve bilançosunu daha iyi kullanmak için borçlanmayı artırmayı planladığını söylemişti.

Aynı zamanda Aramco, kısmen büyük OPEC+ üreticilerinin arz kesintilerini geri çekmeyi hızlandırması nedeniyle daha zayıf petrol fiyatlarıyla mücadele ediyor.

Bu arada BlackRock, Orta Doğu genelinde bağlarını derinleştirmeye devam ediyor. Riyad’da ofis kuran ilk küresel yatırım yöneticisi oldu. Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil olmak üzere Körfez pazarlarında aktif yatırımları bulunuyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
    39,928839,9726% 0.22
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
    46,996347,1848% 0.24
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
    54,474354,6365% 0.2
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
    50,281850,3560% 0.31
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
    29,333529,3743% 0.18
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    6.828,906.979,08% -0,14
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    4.268,064.268,55% -0,14
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM
    108.753,480.521

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış