
Investing.com — China Vanke (SZ:000002) hisseleri Salı günü düşüş gösterdi. Gayrimenkul geliştirici şirket, ilk yarıda 12 milyar yuana (1,65 milyar dolar) kadar net zarar beklendiği uyarısında bulundu. Şirket bunu düşük teslimat hacimleri, varlık değer düşüklükleri ve zayıflayan toplu varlık işlemlerine bağladı.
Şirket, 30 Haziran’da sona eren yarıyıl için 10 milyar yuan ile 12 milyar yuan arasında net zarar bekliyor. Bu rakam, geçen yılki 9,85 milyar yuanlık zarardan daha derinleşmiş durumda.
Şirketin Hong Kong’da işlem gören hisseleri (HK:2202) yüzde 3,5 düşüşle 5,13 Hong Kong dolarına geriledi. Shenzhen’de işlem gören hisseleri ise Türkiye saatiyle 06.03 itibarıyla yüzde 2,3 düşüşle 6,51 yuana indi.
China Vanke, 2025’in ilk çeyreğinde beklenenden daha derin zararlar açıklamıştı.
Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.