DOLAR 43,7768 % 0.02
EURO 51,7844 % 0.29
STERLIN 59,2431 % 0.17
FRANG 56,6984 % 0.13
ALTIN 7.064,68 % 0,72
BITCOIN 67.169,23 -1.004

Erdoğan, Trump görüşmesi sonrası F-35 konusunda ilerleme umuyor

Erdoğan, Trump görüşmesi sonrası F-35 konusunda ilerleme umuyor

Yayınlanma Tarihi : Google News

Investing.com — Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ABD’den F-35 savaş uçakları alma çabasından vazgeçmediğini ve programa yeniden katılma arzusunu dile getirdiğini belirtti.

Bununla birlikte, Türkiye daha önce Rus savunma sistemlerini satın alması nedeniyle F-35 programından çıkarılmıştı. Erdoğan bu açıklamaları, ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüğü Lahey’deki NATO zirvesinden dönerken gazetecilere yaptı.

Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre Erdoğan Perşembe günü şöyle dedi: “F-35’lerden vazgeçmiş değiliz. Programa geri dönme niyetimizi muhataplarımızla görüşüyoruz.”

Bu arada, Türk Cumhurbaşkanı, Trump ile görüşmesinin ardından programa yeniden katılma konusunda teknik düzeyde görüşmelerin başladığını belirtti.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Trump ile görüşmemizde bu konuyu ele aldık, teknik düzeyde görüşmeler başladı. İnşallah ilerleme kaydedeceğiz.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.