
Investing.com — İsveçli telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Ericsson AB, Bloomberg’ün konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Intel (NASDAQ:INTC) Corp.’un ağ altyapısı işine yüzlerce milyon dolar yatırım yapma konusunda görüşmeler yürütüyor.
Bu yatırım, Ericsson’a Intel’in yeni ayrılan ağ ve uç iş birimi olan NEX’te azınlık hissesi verecek. Bu bölüm, uzun süredir Ericsson’un radyo erişim ağı donanımı için çip tedarikçisi konumunda bulunuyor.
Bununla birlikte, Intel aynı zamanda NEX işinde Ericsson ile birlikte hisse alabilecek diğer potansiyel yatırımcılarla da görüşmeler yapıyor. Bu birim, özellikle bilgisayar ve telekomünikasyon ağları için tasarlanmış çipler üretiyor.
Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.