
Foreks – Japonya Başbakanı Shigeru Ishiba, hane halkının artan fiyatlarla mücadele etmesine yardımcı olmak üzere tasarlanan nakit yardımlarını finanse etmek için daha yüksek vergi geliri, vergi dışı gelir ve kullanılmayan bir bütçeden elde edilen fazlalıklardan yararlanmayı planladığını söyledi.
Ishiba, 20 Temmuz’daki kilit üst meclis seçimleri öncesinde muhalefet partisi liderleriyle yaptığı kamuoyu tartışmasında “1,5 trilyon yen (10,43 milyar dolar) ila 2 trilyon yen arasında ekstra vergi geliri ve yaklaşık bir trilyon yen vergi dışı gelir bekliyoruz” dedi.
Maliye Bakanlığı, Mart ayında sona eren son mali yılda vergi gelirlerinin, güçlü şirket karları ve artan enflasyon nedeniyle üst üste beşinci kez rekor seviyeye ulaştığını açıkladı.