
Investing.com — Avrupa Birliği antitröst düzenleyicileri, Pringles üreticisi Kellanova’nın 36 milyar dolarlık Mars tarafından satın alınması incelemesini geçici olarak askıya aldı. Düzenleyiciler her iki şirketten de ek bilgi bekliyor.
27 üyeli bloğun rekabet bekçisi olarak görev yapan Avrupa Komisyonu, Salı günü bu duraklamayı duyurdu. Şirketler, belirlenen süre içinde talep edilen verileri sağlayamadığı için inceleme süreci durduruldu.
Komisyon, e-posta açıklamasında şunları belirtti: “Taraflar, Komisyonun kendilerinden belirli bir süre içinde talep ettiği önemli bir bilgiyi zamanında sağlayamazlarsa, birleşme soruşturmalarındaki ’saat’ askıya alınabilir.”
AB düzenleyici kurumu, geçen ay anlaşma için tam kapsamlı bir soruşturma başlatmıştı. Satın almanın tüketiciler için fiyat artışlarına yol açabileceği konusunda endişelerini dile getirmişti.
Soruşturma, Mars ve Kellanova istenen bilgileri sunduktan sonra devam edecek. Bu aşamada düzenleyici karar için yeni bir son tarih belirlenecek. Önceki düzenleyici karar son tarihi 31 Ekim olarak belirlenmişti.
Bu Avrupa düzenleyici incelemesi, ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun geçen ay anlaşmaya koşulsuz onay vermesinin ardından geliyor.
Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.