
Foreks – Morgan Stanley (NYSE:MS) stratejistlerine göre Euro’nun yükselişi henüz sona ermedi ve Avrupalı yatırımcıların yaklaşık 4 trilyon dolarlık ABD varlıklarını hedge etmesiyle para biriminin 1,30 doları aşabileceğini öngörüyorlar. Stratejist David Adams’ın başını çektiği yükseliş çağrısı, bankanın zaten iyimser olan 2026 yılsonu tahmini olan 1,27 doları aşıyor.
Euro, AB’nin savunma ve altyapı harcamalarına ilişkin beklentiler ve Başkan Trump yönetimindeki ABD politikalarındaki dalgalanmalara ilişkin artan tedirginlikle 2025 yılında %12 yükseldi. Doların geleneksel güvenli liman cazibesi azaldıkça, Avrupalı sigortacılar ve emeklilik fonları ABD’deki varlıklarını kur dalgalanmalarından korumak istiyor.
Morgan Stanley, Avrupalı yatırımcıların şu anda ABD hisse senetleri ve tahvillerinde yaklaşık 8 trilyon dolar tuttuğunu ve bunun yaklaşık 3,6 trilyon dolarının hedge edilmediğini tahmin ediyor. Hedge oranlarındaki mütevazı bir değişim, önümüzdeki yıl 400 milyar dolara kadar akış yaratabilir ve potansiyel olarak Euro’yu %7 daha artırabilir.
Morgan Stanley, Ekim ayındaki 25 baz puanlık indirim de dahil olmak üzere beklenen ABD faiz indirimlerinin etkisiyle düşen hedging maliyetlerinin, yatırımcıları dolar riskine karşı korumaya daha da teşvik edeceğini söyledi.