
Foreks – Nvidia , Trump yönetiminin şirkete H20 AI çiplerinin Çinli müşterilere satışını sürdürmesi için lisans verileceğine dair güvence vermesinin ardından milyarlarca dolarlık gelir kaybını telafi etmeye hazırlanıyor. Bu hamle, sevkiyatları sekteye uğratan ve yalnızca 2. çeyrekte 8 milyar dolarlık öngörülen zararı tetikleyen Nisan ayındaki sürpriz ihracat yasağının ardından geldi.
Wall Street analistleri keskin bir toparlanma bekliyor. Stifel’den Ruben Roy, Çin’den gelen “hızlanan” talebi gerekçe göstererek Nvidia fiyat hedefini 180 dolardan 202 dolara yükseltti. Roy, Çin gelirinin 2026 mali yılında 19,5 milyar dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor, ancak sözleşmeli yonga üreticisi TSMC’deki sıkı üretim kapasitesinin arzı sınırlayabileceği konusunda uyardı.
Bernstein’dan Stacy Rasgon da bu ihtiyatı yineleyerek, lisans onayları ve lojistiğe bağlı olarak ikinci yarı Çin gelirinin 10 milyar ila 15 milyar dolar arasında olacağını öngördü. Tüm yıl Çin satışları 2025 mali yılında 17 milyar dolardan 20,5 milyar dolara ulaşabilir.
DA Davidson’dan Gil Luria’ya göre, geçen yıl Nvidia’nın gelirinin %13’ünü oluşturan Çin’in, çip yeniden yönlendirmesi nedeniyle Nvidia’nın gerçek nihai pazarının %25-40’ını temsil ettiğine inanılıyor. Nvidia, ilk çeyrekte Çin satışlarında 2,5 milyar dolar kaybetti ve yasaktan sonra 4,5 milyar dolarlık envanter düşüşü yaşadı.