
Investing.com — Rusya’nın ESPO Blend ham petrolünün Kozmino limanından Çin’e nakliyesi için taşıma ücretleri 1,9 milyon dolara düştü. Reuters’ın Perşembe günü yayınladığı rapora göre bu rakam, Aralık 2024’ten bu yana görülen en düşük seviye oldu.
Nakliye maliyetlerindeki düşüş, tanker bulunabilirliğinin artması ve Haziran ayı ihracatının azalmasına bağlanıyor. Bu ücret indirimi Rus ihracatçılarına fayda sağlıyor. İhracatçılar artık taşıma maliyetlerine daha az harcama yapacak ve son zamanlarda Çin’de ICE Brent göstergesine karşı güçlenen ESPO petrolünden daha fazla gelir elde edecek.
Temmuz yüklemeli kargolar için nakliye ücretleri, 750.000 varil taşıma kapasitesine sahip bir Aframax gemisiyle tek yönlü sefer için 1,9 milyon doların altına düştü. Bu, Nisan yüklemeli hacimler için görülen 2 milyon ila 3 milyon dolar aralığına kıyasla önemli bir düşüş anlamına geliyor. Tüccarlar, ücret indiriminin daha fazla yaptırıma tabi olmayan tankerin ESPO pazarına girmesiyle gerçekleştiğini belirtti.
Nakliye ücretlerindeki düşüş, Haziran ayında ESPO Blend petrol ihracatının azalmasından da etkilendi. İhracat, Mayıs ayındaki 4,2 milyon tondan 3,6 milyon metrik tona (yaklaşık 900.000 varil/gün) geriledi. Bu düşüş, bakım faaliyetlerinden kaynaklandı.
Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.