
Investing.com — ABD Başkanı Donald Trump, ekonomik konuları ve ipotek devleri Fannie Mae ile Freddie Mac için potansiyel monetizasyon stratejilerini görüşmek üzere banka liderleriyle Beyaz Saray’da bireysel toplantılar yapıyor.
Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Trump, ipotek kuruluşlarının nasıl paraya çevrilebileceği konusunda fikirlerini sunmaları için CEO’lardan talepte bulunuyor. Seçenekler arasında büyük bir halka arz da bulunuyor.
JPMorgan Chase & Co. CEO’su Jamie Dimon geçen hafta Beyaz Saray’da Trump ile görüştü. Goldman Sachs Group Inc. CEO’su David Solomon’ın Perşembe öğleden sonra başkanla görüşmesi planlanırken, Bank of America Corp. CEO’su Brian Moynihan’ın toplantısının önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.
Kaynaklara göre, bu görüşmelerin diğer bankaların yöneticilerini de kapsayacak şekilde genişlemesi muhtemel.
Bu toplantılar, ilgili finans kuruluşları için potansiyel iş fırsatlarını temsil ediyor. Bankalar, Fannie Mae ve Freddie Mac ile ilgili herhangi bir işlemde rol oynayabilir.
Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.