
Investing.com — ABD Başkanı Trump, Perşembe günü Federal Rezerv binasını gezdi. Devam eden yenileme çalışmalarını incelerken, hem kendisi hem de Fed Başkanı Jerome Powell baret takıyordu.
Gezi sırasında Trump, inşaat maliyetlerine odaklandı. Yenileme bütçesinin 2,7 milyar dolardan yaklaşık 3,1 milyar dolara yükseldiğine dikkat çekti. Başkan, Powell’a güncellenmiş maliyet rakamlarını içeren bir kağıt gösterdi. Ancak Powell, yeni tahminlerden habersiz görünüyordu.
Powell, kendisine sunulan yüksek rakamlarla ilgili şöyle dedi: “Bunu kimin yaptığını bilmiyorum.” Ayrıca Trump’ın beş yıl önce tamamlanan Martin binası yenilemesini de hesaba katıyor olabileceğini açıkladı.
Bütçeyi aşan bir proje yöneticisine ne yapacağı sorulduğunda, Trump açık bir şekilde yanıtladı: “Genel olarak ne yapardım? Onu kovardım.” Bununla birlikte, Powell’ın projeyi denetlemesi hakkında kişisel yorumlar yapmaktan kaçındı.
Trump, kısa basın toplantısı sırasında faiz oranlarının düşürülmesi isteğini birkaç kez dile getirdi. Powell’ın önceki eleştirilerinden vazgeçmesini sağlayacak bir şey söyleyip söyleyemeyeceği sorulduğunda şu yanıtı verdi: “Faiz oranlarını düşürmesini çok isterim, ama bunun dışında, size ne söyleyebilirim?”
Başkan ayrıca, Japonya ile yapılan son ticaret anlaşması hakkında Powell’a bilgi verdiğini belirtti. Bu anlaşmanın Japonya’yı serbest ticarete açarken 550 milyar dolarlık “tohum parası” getireceğini iddia etti.
Trump şöyle konuştu: “Faiz oranları düşerse bu bize yardımcı olur. Kurulun bu konuda yakında nasıl karar vereceğini göreceğiz. Faizlerin çok düşmesini görmek isterim.”
Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.